Klassiske fødselsdagsboller
Disse dejlige søde festlige boller er perfekte til enhver festlig lejlighed og de kan spises året rundt. De er en fast tradition hjemme hos os, når en i familien har fødselsdag. Vi pynter dem ofte med glasur, chokoladeknapper og krymmel, så er de næsten ligeså gode som en kage.
Print opskrift
Pin opskrift
Del på Facebook
Ingredienser
- 25 g gær
- 70 gram sukker
- 1/2 l lunken vand lillefinger varmt
- 1 tsk. havsalt
- 1 dl solsikkeolie
- 1 kg hvedemel
- 1 stk. æg til pensling
Fremgangsmåde
- Ælt gær og sukker godt sammen, indtil det bliver flydende.
- Hæld salt og solsikkeolie i vandet og når saltet er opløst, blandes det sammen med gær og sukker.
- Ælt melet i blandingen lidt efter lidt. indtil dejen er smidig og ikke for klistret.
- Dæk dejen til med et fugtigt viskestykke og lad det hæve til dobbelt størrelse.
- Form dejen til små boller og sæt dem på en bageplade med bagepapir.
- Lad dem efterhæve i ca. 20-25 minutter og pensl dem med et sammenpisket æg
- Bag dem midt i ovnen i 10 minutter ved 180 grader
Noter
Opskriften bliver til ca. 20 boller afhængig af hvor store du laver dem.
Bollerne er fryseegnede
De kan også formes til en kage-person og pyntes med glasur og slik

