Fødselsdagsboller

Klassiske fødselsdagsboller

Disse dejlige søde festlige boller er perfekte til enhver festlig lejlighed og de kan spises året rundt. De er en fast tradition hjemme hos os, når en i familien har fødselsdag. Vi pynter dem ofte med glasur, chokoladeknapper og krymmel, så er de næsten ligeså gode som en kage.
Print opskrift Pin opskrift Del på Facebook
Forb. tid 1 time 30 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Samlet tid 1 time 40 minutter
Ret brød og bagværk
Køkken Dansk
Antal 6 personer

Ingredienser
  

  • 25 g gær
  • 70 gram sukker
  • 1/2 l lunken vand lillefinger varmt
  • 1 tsk. havsalt
  • 1 dl solsikkeolie
  • 1 kg hvedemel
  • 1 stk. æg til pensling

Fremgangsmåde
 

  • Ælt gær og sukker godt sammen, indtil det bliver flydende.
  • Hæld salt og solsikkeolie i vandet og når saltet er opløst, blandes det sammen med gær og sukker.
  • Ælt melet i blandingen lidt efter lidt. indtil dejen er smidig og ikke for klistret.
  • Dæk dejen til med et fugtigt viskestykke og lad det hæve til dobbelt størrelse.
  • Form dejen til små boller og sæt dem på en bageplade med bagepapir.
  • Lad dem efterhæve i ca. 20-25 minutter og pensl dem med et sammenpisket æg
  • Bag dem midt i ovnen i 10 minutter ved 180 grader

Noter

Opskriften bliver til ca. 20 boller afhængig af hvor store du laver dem. 
Bollerne er fryseegnede
De kan også formes til en kage-person og pyntes med glasur og slik
 
Keyword boller, børnevenlige retter, fødselsdag, nem