Klassiske fødselsdagsboller

Hjemmebagte fødselsdagsboller

Klassiske fødselsdagsboller

Disse dejlige søde festlige boller er perfekte til enhver festlig lejlighed og de kan spises året rundt. De er en fast tradition hjemme hos os, når en i familien har fødselsdag. Vi pynter dem ofte med glasur, chokoladeknapper og krymmel, så er de næsten ligeså gode som en kage.
Print opskrift Pin opskrift Del på Facebook
Forb. tid 1 time 30 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Samlet tid 1 time 40 minutter
Ret brød og bagværk
Køkken Dansk
Antal 6 personer

Ingredienser
  

  • 25 g gær
  • 70 gram sukker
  • 1/2 l lunken vand lillefinger varmt
  • 1 tsk. havsalt
  • 1 dl solsikkeolie
  • 1 kg hvedemel
  • 1 stk. æg til pensling

Fremgangsmåde
 

  • Ælt gær og sukker godt sammen, indtil det bliver flydende.
  • Hæld salt og solsikkeolie i vandet og når saltet er opløst, blandes det sammen med gær og sukker.
  • Ælt melet i blandingen lidt efter lidt. indtil dejen er smidig og ikke for klistret.
  • Dæk dejen til med et fugtigt viskestykke og lad det hæve til dobbelt størrelse.
  • Form dejen til små boller og sæt dem på en bageplade med bagepapir.
  • Lad dem efterhæve i ca. 20-25 minutter og pensl dem med et sammenpisket æg
  • Bag dem midt i ovnen i 10 minutter ved 180 grader

Noter

Opskriften bliver til ca. 20 boller afhængig af hvor store du laver dem. 
Bollerne er fryseegnede
De kan også formes til en kage-person og pyntes med glasur og slik
 
Keyword boller, børnevenlige retter, fødselsdag, nem