Go Back

Bruschetta

Print opskrift Pin opskrift Del på Facebook
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Ret frokost
Køkken Italiensk

Ingredienser
  

  • 4 skiver Ciabattabrød, eller boller
  • 250 gram San Marzano cherrytomater
  • 2 spsk Olivenolie af god kvalitet
  • 2 fed Hvidløg
  • 1 håndfuld Frisk Basilikum
  • 1 tsk Citronsaft
  • 1/2 tsk Flagesalt

Fremgangsmåde
 

  • Hæld olivenolie i en lille skål og pres hvidløg i
  • Skær hver tomat i 4 aflange både, som deles 3-4 gange på tværs
  • Hak Basilikumbladene groft og bland dem med tomatstykker, citronsaft og salt
  • Med en bagepensel smøres oversiden af brødene generøst med olien
  • Bag brødene i ovnen på 200 grader varmluft i 3-4 minutter til overfladen bliver sprød og kanterne begynder at tage farve
  • Anret skiverne på et fad med en spiseskefuld tomatstykker på og server straks

Noter

  • Du kan også servere tomaterne ved siden af og lade gæsterne selv anrette brødet med tomat blandingen
  • Ud over Ciabattabrød, passer surdejsflute perfekt til Bruschetta