Go Back

Chana Masala – indisk kikærtegryde

Print opskrift Pin opskrift Del på Facebook
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 40 minutter
Ret Hovedret
Køkken Indisk

Ingredienser
  

  • 2 spsk olie eller ghee
  • 1 stk. stort løg, finthakket
  • 3 fed hvidløg, presset
  • 1 spsk friskrevet ingefær
  • 1 tsk spidskommen
  • 1 tsk koriander
  • 1 tsk garam masala
  • 1/2 tsk gurkemeje
  • 1/2 tsk chiliflager (kan udelades, eller justeres)
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 2 dåser kogte kikærter, drænet og skyllet
  • 1 dl kokosmælk (eller vand)
  • salt og citronsaft efter smag
  • frisk koriander til pynt

Fremgangsmåde
 

  • Varm olie i en gryde, og svits løg gyldne.
  • Tilsæt hvidløg, ingefær og alle krydderierne – men først rist dem kort, til de dufter intenst.
  • Hæld tomaterne i, og lad det simre 5–10 minutter, så saucen bliver fyldig.
  • Tilsæt kikærter og vand (eller kokosmælk), og lad retten simre yderligere 15–20 minutter.
  • Smag til med salt og citronsaft.

Noter

Server med basmatiris, naan brød og evt. en klat yoghurt på toppen. Velbekomme!
Keyword gryderet, indisk gryderet, kikærter, krydret mad