Go Back
Udskriv
Opskriftsbillede
Noter
Smaller
Normal
Larger
Chana Masala – indisk kikærtegryde
Print opskrift
Pin opskrift
Del på Facebook
Forb. tid
10
minutter
min
Tilb. tid
40
minutter
min
Ret
Hovedret
Køkken
Indisk
Ingredienser
2
spsk
olie eller ghee
1
stk.
stort løg, finthakket
3
fed
hvidløg, presset
1
spsk
friskrevet ingefær
1
tsk
spidskommen
1
tsk
koriander
1
tsk
garam masala
1/2
tsk
gurkemeje
1/2
tsk
chiliflager (kan udelades, eller justeres)
1
dåse
hakkede tomater
2
dåser
kogte kikærter, drænet og skyllet
1
dl
kokosmælk (eller vand)
salt og citronsaft efter smag
frisk koriander til pynt
Fremgangsmåde
Varm olie i en gryde, og svits løg gyldne.
Tilsæt hvidløg, ingefær og alle krydderierne – men først rist dem kort, til de dufter intenst.
Hæld tomaterne i, og lad det simre 5–10 minutter, så saucen bliver fyldig.
Tilsæt kikærter og vand (eller kokosmælk), og lad retten simre yderligere 15–20 minutter.
Smag til med salt og citronsaft.
Noter
Server med basmatiris,
naan brød
og evt. en klat yoghurt på toppen. Velbekomme!
Keyword
gryderet, indisk gryderet, kikærter, krydret mad