Go Back

Krydret Dahl med kokosmælk og frisk lime

Cremet linse-dahl med kokosmælk, lime og krydderier. En varm, fyldig og frisk ret, der bringer smag af Indien ind i dit køkken og helt uden kød. Nyd den med et friskbagt naanbrød til.
Print opskrift Pin opskrift Del på Facebook
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 35 minutter
Ret Hovedret
Køkken Indisk

Ingredienser
  

  • 250 gram røde linser (skyllede)
  • 1 stk. mellemstort løg, finthakket
  • 3 fed hvidløg, finthakkede
  • 1 spsk friskrevet ingefær
  • 1 tsk spidskommen (stødt)
  • 1 tsk koriander (stødt)
  • 1/2 tsk gurkemeje (friskrevet eller stødt)
  • 1 dåse kokosmælk (400 ml)
  • 400 ml grøntsagsbouillon eller vand
  • Saften af 1 lime + lidt frisk limeskal (valgfrit)
  • Salt og peber efter smag
  • Ghee eller solsikkeolie til stegning
  • Frisk koriander, hakkede mandler eller peanuts som topping

Fremgangsmåde
 

  • Varm olie i en gryde og steg løg, hvidløg, ingefær og chili, indtil det begynder at dufte og løgene er bløde.
  • Tilsæt krydderierne (spidskommen, koriander, gurkemeje) og steg kort for at aktivere smagene.
  • Kom de skyllede linser i gryden, rør godt, og hæld kokosmælk og grøntsagsbouillon ved. Lad det simre ved middel varme, til linserne er møre og har absorberet meget af væsken — ca. 20-30 minutter afhængig af linsetype og hvor cremet du vil have det. Rør jævnligt.
  • Når konsistensen er rigtig (ikke for tynd, men heller ikke for tung), smag til med salt, peber og limesaft + evt. lidt limeskal for ekstra friskhed.
  • Server med topping som frisk koriander, hakkede mandler/peanuts for crunch og evt. et godt brød eller ris.

Noter

  • For ekstra “comfortfood” følelse kan du tilsætte lidt kokosfløde eller “fuldfed” kokosmælk for mere cremethed.
  • Du kan justere styrken med mængden af chili eller tilføje røget paprika for en let røget tone.
  • Vil du have grøntsager med, kan du tilsætte fx spinat, grønkål eller squash mod slutningen — de folder sig fint ind i retten.
Keyword indisk gryderet