Go Back
Hjemmelavet spaghetti med kødboller i tomatsovs

Spaghetti med kødboller

Anja Holst Nielsen
Denne opskrift på spaghetti med kødboller er en enklere udgave af klassikeren, men med meget mere smag af det italienske køkken.
Afslut med et rundhåndet drys revet Parmesan, eller din yndlings ost og nyd en mental rejse til sydens sol.
Velbekomme!
Print opskrift Pin opskrift Del på Facebook
5 fra 1 stemme
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 50 minutter
Ret Hovedret
Køkken Italiensk
Antal 4 personer

Ingredienser
  

Kødboller

  • 500 gram hakket kalv og flæsk, evt. oksekød gerne magert
  • 1 mellemstort meget fintakket, eller revet løg
  • 1 fed presset hvidløg
  • 2 spsk rasp
  • 1 spsk oregano
  • 2 dl mælk Kan erstattes med mandelmælk eller lignende
  • 1 tsk revet citronskal
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk peber

Tomatsovs

  • 2 spsk olivenolie
  • 1 mellemstort hakket løg
  • 2 ds hakkede tomater
  • 2 spsk rød pesto
  • 1 spsk tomatpure
  • 1 spsk oregano
  • 1/2 spsk sukker Hvis man foretrækker en kraftigere syrlighed fra tomaterne, eller vil undgå sukker, kan sukkeret udelades. Sukker giver dog en mere afrundet smag!
  • salt og peber

Pasta

  • 500 gram Spaghetti eller Linguini
  • 1 spsk salt
  • 2 spsk olivenolie

Fremgangsmåde
 

Kødboller

  • Alle ingredienserne til kødet røres grundigt sammen. Det er absolut nemmest at dykke ned i det med hænderne og ælte det, kærligt men bestemt, sammen! Lad kødet hvile, mens du sætter tomatsaucen over. Rul derefter kødfarsen til kødboller på størrelse med golfkugler

Tomatsovs

  • Det hakkede løg steges i olivenolien ved næsthøjeste varme
  • Alt andet end sukker hældes op i gryden og simmerkoger under låg i 15 minutter
  • Smag til med sukkeret (den skarpe tomat syrlighed skal lige akkurat forsvinde, så smagen bliver rund, Sovsen må naturligvis ikke blive sød)
  • Rør en gang i mellem i tomatsaucen, da sukkeret kan karamellisere i bunden
  • Blend sovsen med en stavblender til konsistensen er cremet
  • Kødbollerne tilsættes og det hele simmerkoger i ca. 20 minutter

Pasta

  • Kog pastaen i rigeligt vand med salt og olivenolie

Noter

Tip til pasta: koges altid 1 minut mindre end det på pakken anførte, for at få lidt bid (al dente). Hæld pastaen hurtigt tilbage i gryden, efter det er sigtet; altså ikke dræn det for grundigt. Der skal være en smule væde tilbage, da det ellers hurtigt klistrer sammen.
Keyword kødboller, Pasta, Tomatsovs