Go Back

Spaghetti med nem kødsauce

Bolognese sauce, eller kødsauce på dansk. Vel nok det almindeligste tilbehør til en god gang pasta, men her med et lille twist.
Vi var engang på en fremragende italiensk restaurant i Malmø, hvor Morten bestilte Spaghetti med "Ragu" (der er ikke noget som hedder Bolognese sauce på italiensk. Det vi kender som Bolognese, hedder Ragu i Italien).
Saucen var helt fantastisk, men det som virkeligt adskilte den fra "normal" kødsauce, var konsistensen.
Den var blendet, sikkert med en stavblender og der var ikke antydningen af den kornede fornemmelse man kan få i munden, når man bruger almindeligt grovhakket kød fra køledisken. Desuden klæber kødsaucen meget bedre til pastaen, når den er blendet = meget mere smag!
Vi har aldrig lavet kødsauce uden at blende den siden.
Det er selvfølgelig en smagssag, men værd at prøve :)
Print opskrift Pin opskrift Del på Facebook
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 40 minutter
Ret Hovedret
Køkken Italiensk
Antal 4 personer

Redskaber

  • Stavblender valgfrit

Ingredienser
  

  • 2 spsk olivenolie
  • 1 stort hakket løg
  • 2 fed hvidløg
  • 4-500 g  mager hakket kalv og flæsk, eller oksekød
  • 2 ds hakkede tomater
  • 2 spsk rød pesto
  • 1 spsk tomatpure
  • 1 spsk oregano
  • 1/2 spsk sukker Valgfrit hvis man vil afrunde tomaternes syrlighed
  • Salt og peber

Fremgangsmåde
 

  • Hak løget og skær hvidløgsfed i 3-4 stykker
  • Svits hvidløget let i olivenolie ved næsthøjeste varme og dernæst det hakkede løg, til løgternene bliver klare
  • Tilsæt kød, oregano, pesto, salt og peber og svits under omrøring i 2 minutters tid
  • Tilsæt dåsetomaterne, fyld den ene dåse ½ med vand, hæld det over i den anden dåse, for at få det sidste tomatsauce med og hæld det i gryden og tilsæt tomatpure
  • Læg låg på gryden og skru ned til simre varme og lad kødsaucen simre i 20 minutter. Rør et par gange. Hvis du ønsker en afrundet smag, tilsæt sukker, til syrligheden fra tomaterne akkurat forsvinder
  • Imens koges pastaen
  • Tag kødsaucen af varmen og blend med stavblænder
  • Server med pasta al dente og parmesan, eller din egen yndlings ost
    Velbekomme

Noter

Tip til pasta: kog altid pasta 1 minut mindre end det på pakken anførte! For det første koger det videre i egen varme, mens det venter på at blive serveret, for det andet er det et must at få lidt bid i pastaen (al dente). Hæld pastaen hurtigt tilbage i gryden, efter det er sigtet; altså dræn den ikke for grundigt, for der skal være en smule væde tilbage, da det ellers klistrer sammen.
Keyword bolognese, kødsauce, Pasta, spaghetti