Tomatsuppe med appelsin
Vi fik engang en helt igennem fantastisk tomatsuppe i Barcelona, hvor vi efter nøje gennemsmagning, fik vristet dens hemmelighed fra den: der var tilsat friskpresset appelsinsaft!
Print opskrift
Pin opskrift
Del på Facebook
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Samlet tid 35 minutter min
1 stk hakket løg 1 fed hvidløg, skåret i 3-4 stykker (kan udelades) 2 dåser økologiske hakkede, eller mosede tomater 1 spsk tomatpure 2 dl grøntsags bouillon 2 spsk olivenolie 1 tsk timian, frisk eller tørret 1 stor sød appelsin Jo sødere, desto bedre 1 håndfuld pinjekerner ristet surdejs eller Ciabattabrød
Det hakkede løg og hvidløg steges i olivenolien ved næsthøjeste varme
Alt ingredienser, udover bouillon, hældes op i gryden og det simmer-koger under låg i 10 minutter
Tilsæt bouillon og simmerkog i yderligere 5 minutter
Tag gryden af varmen og blend suppen med en stavblender, til konsistensen er cremet
Tilsæt saften fra appelsinen og rør i suppen