Go Back
Hjemmelavede vaniljeis i vafler med chokoladekant

Vaniljeis med mørk chokolade

Anja Holst Nielsen
Denne opskrift er min mormors. Hun lavede den igennem hele min barndom og hun brugte altid cremen som råcreme til frugtsalat også. Hun lavede den uden brug af en ismaskine og den er virkelig nem at lave.
Print opskrift Pin opskrift Del på Facebook
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 5 timer
Ret Dessert
Antal 4 personer

Redskaber

  • 1 ismaskine (kan laves uden)
  • 3 skåle
  • 1 elektrisk håndpisker

Ingredienser
  

  • 5 stk pasteuriserede æggeblommer
  • 5 stk pasteuriserede æggehvider
  • 1/4 dl piskefløde
  • 5 spsk. sukker
  • 2 spsk vaniljesukker
  • 100 g mørk chokolade

Fremgangsmåde
 

  • Hæld æggehvider op i en skål og pisk dem helt stive
  • Hæld æggeblommer og sukker i en anden skål og pisk dem til en luftig æggesnaps
  • Hæld piskefløden i den 3. skål og pisk den til en luftig flødeskum
  • Vend forsigtig æggesnapsen i æggehviderne. Pas på med at røre for meget rundt, så ødelægger man æggehviderne
  • Vend forsigtigt flødeskummet i massen
  • Smag til med vaniljesukker
  • Hak chokoladen og tilsæt den i ismassen
  • Hæld ismassen i en form og sæt den i fryseren, indtil den er frosen.

Noter

Isen kan også laves på en ismaskine, men den smager ligeså godt uden. Du kan evt. røre rundt i ismassen et par gange imens den er i fryseren, så alt chokoladen ikke lægger sig i bunden.
Andre forslag til variationer:
Revet marcipan
Hakket hasselnødder, valnødder eller mandler
Revet kokosmel
M&M
Nutella 
 
Keyword Desserter, is