Appelsinkylling med mandler
Velsmagende og nem gryderet med kylling og en lækker sovs med masser af smag af appelsin. Mandlerne giver retten en rustik konsistens og rosinerne tilfører lidt sødme. Retten er inspireret af det nordafrikanske køkken, hvor mandler, rosiner og kylling er meget anvendt i madlavningen. Det er dog en meget "børnevenlig" version, som selv de mindste bliver vilde med
Print opskrift
Pin opskrift
Del på Facebook
Ingredienser
- 300 gram kylling
- 2 dl hønsebouillon
- 10 gram smør
- 2 Stk. økologiske appelsiner
- 100 gram mandler
- 50 gram rosiner
- maizena
- salt og peber
- 4 dl ris (kan erstattes med Couscous)
- 1 dl mælk
Fremgangsmåde
- Sæt risene over til kog
- Hæld kogende vand over mandlerne og smut dem, når de er klar efter 2 minutter
- Hak mandlerne og rist dem på en tør pande (de må ikke blive mørke)
- Skær kyllingen ud i mindre stykker
- Smelt smørret i en gryde eller sauterpande og brun kyllingen deri
- Tilsæt hønsebouillon og saften fra appelsinerne. Riv lidt af skallen i også
- Lad retten småkoge ved mellem varme i ca. 10 minutter
- Rør lidt Maizena ud i kold mælk og jævn sovsen, indtil du får den ønskede konsistens
- Smag retten med salt og peber og tilsæt rosiner
- Server appelsinkyllingen med ris (eller Couscous)
Noter
Vi laver ofte dobbelt portion og fryser halvdelen med, så har vi en dejlig nem aftensmad i fryseren til travle hverdage. For en mere autentisk smage, serveres retten med Couscous i stedet for ris


