OM OS

Velkommen til vores mad og dessert blog. Vores yndlingsrum er køkkenet og vi bruger som familie utrolig mange timer på at lave mad og desserter af gode råvarer og med masser af kærlighed. For os er meningen med livet fantastisk mad. Vores opskrifter er en god blanding af familieopskrifter, som er gået i arv fra generation til generation og opskrifter som vi selv har udviklet.

Anja

Jeg hedder Anja og arbejder, når jeg ikke skriver blog, som souschef og pædagog i en børnehave.
Jeg bor i Virum sammen med min dejlige mand Morten og vores 3 skønne piger Cecilia, Clara og Chloe.
Morten og jeg mødte hinanden i 2005 i Hard Work (tidligere lokalt fitnesscenter i Valby), hvor vi begge to arbejdede dengang.

Det blev starten på vores fantastiske eventyr. Vi elsker at rejse og opleve verden og i 2010 blev vi gift i Rom sammen med vores nærmeste familie og venner (til april har vi kobberbryllup). Jeg elsker at bage og lave desserter og jeg har en særdeles sød tand. Jeg er typen der helst vil starte med desserten, så hovedretten og til sidst forretten, hvis der er plads.

Min mormor er en af grundene til at jeg elsker at lave mad og bage. Hun stod altid i køkkenet og lavede alt fra bunden i hendes lille køkken i Ruds Vedby. Hendes jule og påskefrokoster var berømte og hendes mad samlede altid hele familien fra nær og fjern og der var også altid plads til et par naboer eller 10. Mange af opskrifterne her på bloggen er hendes.

Morten

Jeg hedder Morten, og er uddannet ingeniør, men har på det seneste arbejdet som køkkenansvarlig for en klyngeinstitution i Lynge.

Gennem mine ungarske rødder, er jeg vokset op med en anderledes madkultur og derigennem en nysgerrighed efter at smage nye retter og ingredienser.

Mit personlige madeventyr startede da jeg var 10 år gammel. Mine forældre arbejdede til sent hver onsdag, i min fars plastikkirurgiske privatklinik på Jagtvej.
De kom altid trætte hjem og min mor orkede næsten ikke at skulle lave mad til vores store flok (vi var fire brødre), så en dag biksede jeg noget sammen. Det blev til blæksprutte fyldt med muslinger, løg, krydderier og dampet i hvidvin, serveret med ris. Hvordan jeg kom på den ide, aner jeg ikke, men min far var så vild med det, at han stak mig en tyver (mange penge for en tiårig i 1979!).

Efterfølgende fandt jeg hver onsdag på en ny ret, meget inspireret af min mor som, uden overdrivelse, højest lavede den samme ret to gange over et år. Hun var mester til at finde på nye retter og det er hvad jeg har taget med mig i min madlavning.