Spaghetti med persille

Spaghetti aglio e olio
Verdens nemmeste pastaret!Spaghetti aglio e olio er den klassiske italienske ret, der viser, hvor lidt der egentlig skal til for at skabe stor smag. Med bare spaghetti, hvidløg, olivenolie og frisk kruspersille kan du trylle en uimodståelig pastaret frem på under 15 minutter. Det gør den perfekt som nem hverdagsmad eller hurtig aftensmad, når du vil have noget lækkert, men ikke bruge timer i køkkenet.
Print opskrift
Pin opskrift
Del på Facebook
Ingredienser
- 250 gram Spaghetti
- 1 bundt Kruspersille
- 2 fed hvidløg
- 2 spsk Olivenolie
- 50 gram Revet Parmesanost
- Friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Kog pastaen al dente og dræn vandet. Der må gerne være en smule vand tilbage, så spaghettien ikke klistrer sammen.
- Hak et generøst bundt kruspersille fint
- Pres 2 fed hvidløg
- Varm olivenolie i dyb pande
- Tilsæt først hvidløg, rør i 5-10 sekunder. Tilsæt persillen (det knitrer højt), rør en enkelt gang eller to og hæld pastaen i og rør igennem med gaffel og røreske, så olien blander sig jævnt med pastaen.
- Smag til med friskkværnet peber og anret på tallerken med en rundhåndet mængde revet Parmesan. Server straks og nyd med lidt hvidvin. Velbekomme!
Noter
Spaghetti aglio e olio – hurtig, nem og fyldt med italiensk smag
Retten stammer fra Napoli og er et smukt eksempel på, hvordan enkle ingredienser af høj kvalitet kan løfte en ret til noget helt særligt. Når hvidløg og persille steges i gylden olivenolie, og pastaen vendes i den silkebløde sauce, binder smagene sig sammen på den mest delikate måde. Til sidst giver den friske parmesanost et salt pift, der fuldender retten med duft, smag og farve.Spaghetti aglio e olio er den slags italiensk hverdagsmad, der beviser, at mindre kan være mere. En ret med sjæl, enkelhed og ægte smag – klar på ingen tid.

