Her får I en af mine yndlingsopskrifter på nogle sprøde og smagfulde hjemmebagte cookies med den lækreste kombination af lakrids og hvid chokolade. De er sprøde i kanten og lidt chewy i midten, præcis som de skal være. Samtidig er der masser af god chokolade i, så bliver det altså ikke bedre. Perfekte som snacks, dessert eller til en god kop kaffe eller et glas kold mælk.Disse cookies er super nemme at lave og indenfor 10 minutter, vil der brede sig den skønneste duft af hjemmebagte cookies i hele hjemmet.
15gramlakridspulverevt. mere hvis man elsker lakridssmagen
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 200 grader.
Smelt 200 g hvid chokolade.
Pisk blødt smør og farin godt sammen.
Tilsæt æg og vaniljesukker.
Bland mel, natron, salt og lakridspulver i blandingen.
Hak de sidste 100 g chokolade og tilsæt dem i dejen.
Hæld den smeltede chokolade i og rør godt rundt.
Dejen fordeles med god afstand til hinanden på bagepapir med 2 spiseskeer (de flyder meget ud).
Bages i midten i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 8-10 minuter (de skal stadig være bløde, når de tagges ud).
Lad dem afkøle på køkkenbordet inden de nydes
Noter
De er holdbare i 3-4 dage. Opbevares i en kagedåse ved stuetemperatur.Denne portion dej bliver til ca. 35-40 småkager, afhængig af hvor store småkager man ønsker at lave Man kan fryse de ubagte dejkugler ned i en plastikbeholder. Tø den ønskede mængde cookies kugler op på bagepladen i ca. 30 minutter, så de flader en smule ud og bag dem i en forvarmet ovn, som beskrevet i opskriften.