Lun sødmælken i en gryde til den er lillefingervarm
Smuldrer gæren ud i en skål og tilsæt den lune mælk
Tilsæt sukker, salt, kardemomme, æg og det bløde smør og rør godt rundt
Ælt melet i lidt ad gangen. Dejen må ikke blive for tør. Den skal være smidig uden at klistrer fast til hænderne.
Dæk dejen til med et fugtigt viskestykke og lad den hæve til dobbelt størrelse i en times tid.
Drys lidt mel ud på bordet og rul dejen flad med en kagerulle
Skær dejen ud til en stor firkant og skær denne ud i 12 mindre firkanter
Kom en spiseske vaniljecreme og remonce ud på hver stykke
Saml dejen rundt om fyldet ved at klemme alle fire sider godt sammen, så der ikke er nogle huler eller revner. Det er vigtigt så fyldet ikke løber ud.
Læg bollerne på en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve i ca. 30 minutter under et viskestykke.
Tænd ovnen ved 200 grader
Pensl boller med et sammenpisket æg eller mælk og bag dem midt i ovnen i ca. 10-12 minutter til de er gyldne.
Lad boller køle af inden de pyntes med glasur
Put resten af vaniljecremen i en sprøjtepose med tyl og fyld lidt ekstra creme i ved at prikke et lille hul i bunden af bollerne.
Pynt dem som du har lyst med f.eks. glasur, krymmel eller hakket nødder