Bagt tomat Frittata

Bagt tomat Frittata

Ovnbagt spansk omelet

Spansk omelet (Frittata) findes i mange variationer. Det som kan være lidt udfordrende er, at man midtvejs skal vende den på stegepanden, ofte til stor frustration, når det meste af det ligger på gulvet. Her er en meget nemmere opskrift på spansk omelet med tomat, som skal bages i ovnen. Ultimativ comfort food, som smager lige godt, kold som varm
Velbekomme
Print opskrift Pin opskrift Del på Facebook
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Samlet tid 40 minutter
Ret Æggeretter, Hovedret
Køkken spansk
Antal 4 personer

Redskaber

  • 1 rund kageform, eller tærtefad 20cm
  • 1 bagepapir klippet til så det passer i bunden

Ingredienser
  

  • 6 store æg
  • 1 lille finthakket løg
  • 3 små blommetomater skåret i tynde skiver
  • 2 spsk piskefløde
  • 1 tsk røget Paprika
  • 6-7 blade Basilikum (kan udelades)
  • 2 spsk Parmesan ost helst friskrevet
  • salt og friskværnet peber
  • 1 spsk rasp

Fremgangsmåde
 

  • Forvarm ovnen til 180 grader
  • Skær bagepapiret til, så det dækker bunden
  • Pisk æggene med salt og peber
  • Rør piskefløde med det hakkede løg, Parmesan ost, røget paprika og Basilikumblade
  • Rør ægge og flødeblandingen sammen
  • Anret tomatskiverne i bunden af fadet og drys med salt, peber og rasp
  • Hæld æggene over og bag i ovnen i ca. 25 minutter, eller akkurat til omeletten bliver fast (mærk på midten, som altid er den sidste del der bliver færdig)
  • Vend den på en stor flad tallerken og lad den hvile i 5 minutter inden servering

Noter

  • Hvis man ikke bryder sig om den røgede smag fra paprika, er 1 tsk. almindelig paprika, eller Timian et godt alternativ. Velbekomme!
Keyword frittata, middelhavs køkken, omelet, spansk