Bøf Stroganoff

Klassisk Bøf Stroganoff – møre oksekødsstrimler i cremet paprika-flødesauce med løg og champignon.
En ægte vinterfavorit og vaskeægte comfort food, der varmer sjælen på kolde dage. Serveres traditionelt med kartoffelmos eller ris og toppes med frisk persille.
Bøf Stroganoff
Nem hverdagsret med smag af hjemmelavet hygge og et strejf af østeuropæisk køkken.
Print opskrift
Pin opskrift
Del på Facebook
Ingredienser
- Kød og grønt
- 600 gram oksekød (fx inderlår, mørbrad eller tykstegsstrimler)
- 2 stk. løg
- 200 gram champignoner
- 1-2 fed hvidløg
- 1 spsk. smør eller olie til stegning
- Sovs
- 1 spsk. tomatpuré
- 1 spsk paprika (evt. halvt sød, halvt røget)
- 1 spsk. hvedemel (kan udelades for tyndere sauce)
- 1 dl oksebouillon
- 1 dl fløde (piskefløde eller madlavningsfløde)
- 1 dl cremefraiche 18%
- 1 spsk. dijonsennep (valgfrit)
- Salt og friskkværnet peber
- Evt. ekstra: sprødstegte bacontern
Fremgangsmåde
- Skær kødet i strimler. Rens champignoner og skær dem i skiver. Hak løg og hvidløg fint.
- Varm smør/olie på en stor pande. Brun kødet hurtigt af i portioner, så det får farve, men ikke koger. Tag det af panden og stil til side.
- Tilsæt lidt mere fedtstof. Steg løg, hvidløg og champignoner til de er bløde og let gyldne.
- Tilsæt tomatpuré og paprika, og lad det stege 1 minut. Drys evt. melet over, rør rundt, og hæld bouillonen ved lidt ad gangen, mens du rører.
- Tilsæt fløde, cremefraiche og evt. dijonsennep. Rør godt rundt, og lad saucen småsimre i 10-15 minutter.
- Kom det brunede kød i saucen og lad det, til kødet er mørt og saucen tyk og cremet. Smag til med salt og peber.
- Pynt med frisk persille og evt. sprødstegt bacon på toppen.
Noter
Server med:
- Kartoffelmos (klassikeren!)
- Eller frisk kogte ris eller båndpasta
- Syltede rødbeder eller cornichoner til at give lidt syre. Velbekomme!

