Cannelloni med tomat og tre slags ost
Cannelloni med ost og tomater er ægte italiensk comfort food – cremet, gylden og fuld af smag. Fyldige pastarør med smeltet ost, friske tomater og urter, bagt i en mild ostesauce, der spreder duften af sydlandsk hygge i køkkenet. En nem og uimodståelig ovnret til både hverdag og weekend.
Print opskrift
Pin opskrift
Del på Facebook
Ingredienser
- 400 g Ricotta ost
- 150 g Pecorino ost revet
- 1 spsk Basilikumblade finthakket
- 1 stk helt æg + 1 æggeblomme
- 1 kg tomater gerne lidt overmodne
- 300 g Cannelloni pastarør
- 125 g Mozzarella skårret i små tern
- 125 ml Olivenolie ekstra jomfru
- salt og friskkværnet peber
- smør til bradepanden
Fremgangsmåde
- Forvarm ovn til 180 grader
- Smør en bradepande med smør
- Mix Ricotta osten med halvdelen af Pecorino osten, havdelen af det hakkede basilikum og det hele æg + æggeblommen i en røreskål
- Krydder med salt og peber og rør det grundigt sammen med en ske
- Skær tomaterne over på langs
- Anret halvdelen af tomaterne i bunden af bradepanden med den skårne side opad og stænk med olivenolie, salt, peber og resten af de hakkede basilikumblade
- Drys halvdelen af det tilbageværende Pecorino ost over
- Fyld osteblandingen i Cannelloni-rørene med en teske og læg dem i ét lag over tomaterne i bradepanden
- Krydder med salt og peber og stænk med olivenolie. Fordel Mozzarella over rørene
- Dæk med resten af tomaterne med den skårne side nedad og drys lidt af Pecorino osten over
- Stænk med resten af olivenolien og drys let med salt og peber
- Dæk med alufolie og bag Cannelloni retten i 20 minutter
- Fjern alufolien og drys det sidste Pecorino ost over og bag uden alufolie til osten er gylden (ca. 20 minutter)
- Serveres varm. Velbekomme!

