CANNELLONI MED OST

Cannelloni med ost og tomater i fad – gratineret med gylden ost, frisk basilikum og tomatsauce. Italiensk comfort food klar til servering.

Cannelloni med tomat og tre slags ost

Cannelloni med ost og tomater er ægte italiensk comfort food – cremet, gylden og fuld af smag. Fyldige pastarør med smeltet ost, friske tomater og urter, bagt i en mild ostesauce, der spreder duften af sydlandsk hygge i køkkenet. En nem og uimodståelig ovnret til både hverdag og weekend.
Print opskrift Pin opskrift Del på Facebook
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 40 minutter
Ret Hovedret
Køkken Italiensk
Antal 6

Ingredienser
  

  • 400 g Ricotta ost
  • 150 g Pecorino ost revet
  • 1 spsk Basilikumblade finthakket
  • 1 stk helt æg + 1 æggeblomme
  • 1 kg tomater gerne lidt overmodne
  • 300 g Cannelloni pastarør
  • 125 g Mozzarella skårret i små tern
  • 125 ml Olivenolie ekstra jomfru
  • salt og friskkværnet peber
  • smør til bradepanden

Fremgangsmåde
 

  • Forvarm ovn til 180 grader
  • Smør en bradepande med smør
  • Mix Ricotta osten med halvdelen af Pecorino osten, havdelen af det hakkede basilikum og det hele æg + æggeblommen i en røreskål
  • Krydder med salt og peber og rør det grundigt sammen med en ske
  • Skær tomaterne over på langs
  • Anret halvdelen af tomaterne i bunden af bradepanden med den skårne side opad og stænk med olivenolie, salt, peber og resten af de hakkede basilikumblade
  • Drys halvdelen af det tilbageværende Pecorino ost over
  • Fyld osteblandingen i Cannelloni-rørene med en teske og læg dem i ét lag over tomaterne i bradepanden
  • Krydder med salt og peber og stænk med olivenolie. Fordel Mozzarella over rørene
  • Dæk med resten af tomaterne med den skårne side nedad og drys lidt af Pecorino osten over
  • Stænk med resten af olivenolien og drys let med salt og peber
  • Dæk med alufolie og bag Cannelloni retten i 20 minutter
  • Fjern alufolien og drys det sidste Pecorino ost over og bag uden alufolie til osten er gylden (ca. 20 minutter)
  • Serveres varm. Velbekomme!
Keyword middelhavs køkken, Pasta