Gammeldags fastelavnsboller med vaniljecreme og marcipan remonce
Der er ingen fastelavn uden fastelavnsboller. Om man er til en gammeldags fastelavnsbolle med en lækker vaniljecreme og marcipan remonce indeni eller om man foretrækker wienerbrødsboller med flødeskum, syltetøj og vaniljecreme, det er en smagssag. Jeg elsker personligt gammeldags fastelavnsboller og her får du min opskrift på disse lækre boller. De er bløde og lækre og så smager de fantastiske. De er nemme at lave og børn og barnlige sjæle vil elske at få lov til at pynte dem efter alle kunstens regler.
Print opskrift
Pin opskrift
Del på Facebook
Ingredienser
- 50 gram gær
- 2 dl sødmælk
- 60 gram sukker
- 1 tsk. salt
- 1 tsk. kardemomme
- 1 æg
- 100 gram blødt smør
- 1 æg eller mælk til pensling
Vaniljecreme
- 2 dl sødmælk
- 2 æggeblommer
- 1 vaniljestang
- 2 spsk. majsstivelse
- 2 spsk. sukker
Marcipan remonce
- 60 gram marcipan
- 60 gram sukker
- 60 gram blødt smør
Pynt
- flormelis
- krymmel
- frysetørrede hindhær
- hakket usaltet pistacienødder
Fremgangsmåde
- Start med at lave vaniljecremen, da den skal på køl.
- Skrab vaniljekornene ud af vaniljestangen og bland dem med sukker.
- Pisk mælk og æggeblommer let sammen i en lille gryde.
- Pisk vaniljesukker og majsstivelse ned i gryden og tilsæt også den tomme vaniljestang.
- Bring blandingen i kog under konstant piskning ved jævn varme i et par minutter. Fjern den tomme vaniljestang.
- Hæld vaniljecremen op i en skål og dæk den til med husholdningsfilm. Sørg for at husholdningsfilmen ligger helt nede ved cremen, så der ikke dannes kondens.
- Sæt cremen i køleskabet
Marcipan remonce
- Rør marcipan, smør og sukker sammen til en ensartet konsistens
Bolledej
- Lun sødmælken i en gryde til den er lillefingervarm
- Smuldrer gæren ud i en skål og tilsæt den lune mælk
- Tilsæt sukker, salt, kardemomme, æg og det bløde smør og rør godt rundt
- Ælt melet i lidt ad gangen. Dejen må ikke blive for tør. Den skal være smidig uden at klistrer fast til hænderne.
- Dæk dejen til med et fugtigt viskestykke og lad den hæve til dobbelt størrelse i en times tid.
- Drys lidt mel ud på bordet og rul dejen flad med en kagerulle
- Skær dejen ud til en stor firkant og skær denne ud i 12 mindre firkanter
- Kom en spiseske vaniljecreme og remonce ud på hver stykke
- Saml dejen rundt om fyldet ved at klemme alle fire sider godt sammen, så der ikke er nogle huler eller revner. Det er vigtigt så fyldet ikke løber ud.
- Læg bollerne på en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve i ca. 30 minutter under et viskestykke.
- Tænd ovnen ved 200 grader
- Pensl boller med et sammenpisket æg eller mælk og bag dem midt i ovnen i ca. 10-12 minutter til de er gyldne.
- Lad boller køle af inden de pyntes med glasur
- Put resten af vaniljecremen i en sprøjtepose med tyl og fyld lidt ekstra creme i ved at prikke et lille hul i bunden af bollerne.
- Pynt dem som du har lyst med f.eks. glasur, krymmel eller hakket nødder
Noter
Fastelavnsbollerne er fryseegnet uden glasur.

