Krydret Dahl med kokosmælk og frisk lime
Cremet linse-dahl med kokosmælk, lime og krydderier. En varm, fyldig og frisk ret, der bringer smag af Indien ind i dit køkken og helt uden kød. Nyd den med et friskbagt naanbrød til.
Print opskrift
Pin opskrift
Del på Facebook
Ingredienser
- 250 gram røde linser (skyllede)
- 1 stk. mellemstort løg, finthakket
- 3 fed hvidløg, finthakkede
- 1 spsk friskrevet ingefær
- 1 tsk spidskommen (stødt)
- 1 tsk koriander (stødt)
- 1/2 tsk gurkemeje (friskrevet eller stødt)
- 1 dåse kokosmælk (400 ml)
- 400 ml grøntsagsbouillon eller vand
- Saften af 1 lime + lidt frisk limeskal (valgfrit)
- Salt og peber efter smag
- Ghee eller solsikkeolie til stegning
- Frisk koriander, hakkede mandler eller peanuts som topping
Fremgangsmåde
- Varm olie i en gryde og steg løg, hvidløg, ingefær og chili, indtil det begynder at dufte og løgene er bløde.
- Tilsæt krydderierne (spidskommen, koriander, gurkemeje) og steg kort for at aktivere smagene.
- Kom de skyllede linser i gryden, rør godt, og hæld kokosmælk og grøntsagsbouillon ved. Lad det simre ved middel varme, til linserne er møre og har absorberet meget af væsken — ca. 20-30 minutter afhængig af linsetype og hvor cremet du vil have det. Rør jævnligt.
- Når konsistensen er rigtig (ikke for tynd, men heller ikke for tung), smag til med salt, peber og limesaft + evt. lidt limeskal for ekstra friskhed.
- Server med topping som frisk koriander, hakkede mandler/peanuts for crunch og evt. et godt brød eller ris.
Noter
- For ekstra “comfortfood” følelse kan du tilsætte lidt kokosfløde eller “fuldfed” kokosmælk for mere cremethed.
- Du kan justere styrken med mængden af chili eller tilføje røget paprika for en let røget tone.
- Vil du have grøntsager med, kan du tilsætte fx spinat, grønkål eller squash mod slutningen — de folder sig fint ind i retten.


