Naanbrød

Hjemmebagte naanbrød bagt i ovn, penslet med smør og drysset med frisk koriander.

Hjemmelavede naanbrød

Der findes næsten intet bedre end friskbagte naanbrød – lune, bløde og med små gyldne pletter fra ovnen. Denne opskrift giver dig autentiske naanbrød, der kan bages i en helt almindelig ovn.
Print opskrift Pin opskrift Del på Facebook
Forb. tid 50 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Ret brød og bagværk
Køkken Indisk
Antal 8 stk.

Ingredienser
  

  • 25 gram gær (½ pakke)
  • 2 dl lunkent vand
  • 3 spsk yoghurt naturel (eller vegansk yoghurt)
  • 2 spsk olie (fx raps- eller olivenolie)
  • 1 tsk salt
  • 400-425 gram hvedemel
  • (Evt.) 1 spsk. smeltet smør eller ghee til pensling
  • (Evt.) frisk hakket koriander eller hvidløg til topping

Fremgangsmåde
 

  • Opløs gæren i det lunkne vand sammen med sukkeret. Lad det stå et par minutter, til det begynder at skumme let.
  • Tilsæt yoghurt, olie og salt. Rør derefter melet i lidt ad gangen, til du har en blød og let klistret dej.
  • Ælt dejen godt i 5–7 minutter (enten i hånden eller røremaskine).Den skal være smidig, men ikke tør.
  • Hæv dejen tildækket i en skål i ca. 40 minutter, til den er dobbelt størrelse.
  • Tænd ovnen på 250°C (alm. ovn) og sæt bagepladen ind, så den bliver varm.
  • Del dejen i 8 stykker og rul dem ovale eller runde – ca. ½ cm tykke.
  • Bag naanbrødene direkte på den varme bageplade (2–3 ad gangen) i 4–6 minutter, til de puffer op og får gyldne pletter.
  • Pensl straks med smeltet smør eller ghee og drys evt. frisk koriander eller lidt finthakket hvidløg på.

Noter

Tips & variationer

  • Hvidløgsnaan: Rør 2 fed presset hvidløg i smørret inden pensling.
  • Ovn + grill-effekt: Tænd for grillen de sidste 30 sekunder, så brødene får små mørke pletter – næsten som i tandoorovn.
  • Yoghurtfri version: Brug 2 spsk mælk + 1 tsk citronsaft i stedet for yoghurt.
  • Frysning: Kan fryses i op til 2 mdr. og genopvarmes direkte i ovn eller brødrister.

FAQ

Kan naan laves uden yoghurt? 
Ja, erstat med mælk og en smule citronsaft. Yoghurt gør dog brødene ekstra bløde.
Kan man bruge fuldkornsmel? 
Ja, men brug kun 1/3 – resten hvedemel, ellers bliver de tunge.
Hvordan opbevarer jeg naan? 
I plastpose ved stuetemperatur 1–2 dage. Genopvarmes let fugtet i ovn 2–3 min.
Hvordan får jeg dem til at puffe flot? 
Brug høj varme (250°C) og varm bageplade. Kulden fra pladen er det, der ofte forhindrer puf.
Keyword brød og bagværk, indisk, tilbehør