Tomatsuppe med appelsin

En moderne suppetallerken med cremet tomatsuppe med to rustikke stykker ristet surdejsbrød

Tomatsuppe med appelsin

Vi fik engang en helt igennem fantastisk tomatsuppe i Barcelona, hvor vi efter nøje gennemsmagning, fik vristet dens hemmelighed fra den: der var tilsat friskpresset appelsinsaft!
Print opskrift Pin opskrift Del på Facebook
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 35 minutter
Ret Forret
Køkken spansk
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 1 stk hakket løg
  • 1 fed hvidløg, skåret i 3-4 stykker (kan udelades)
  • 2 dåser økologiske hakkede, eller mosede tomater
  • 1 spsk tomatpure
  • 2 dl grøntsags bouillon
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 tsk timian, frisk eller tørret
  • 1 stor sød appelsin Jo sødere, desto bedre
  • 1 håndfuld pinjekerner
  • ristet surdejs eller Ciabattabrød

Fremgangsmåde
 

  • Det hakkede løg og hvidløg steges i olivenolien ved næsthøjeste varme
  • Alt ingredienser, udover bouillon, hældes op i gryden og det simmer-koger under låg i 10 minutter
  • Tilsæt bouillon og simmerkog i yderligere 5 minutter
  • Tag gryden af varmen og blend suppen med en stavblender, til konsistensen er cremet
  • Tilsæt saften fra appelsinen og rør i suppen

Noter