Tomatsuppe med appelsin
Vi fik engang en helt igennem fantastisk tomatsuppe i Barcelona, hvor vi efter nøje gennemsmagning, fik vristet dens hemmelighed fra den: der var tilsat friskpresset appelsinsaft!
Print opskrift
Pin opskrift
Del på Facebook
Ingredienser
- 1 stk hakket løg
- 1 fed hvidløg, skåret i 3-4 stykker (kan udelades)
- 2 dåser økologiske hakkede, eller mosede tomater
- 1 spsk tomatpure
- 2 dl grøntsags bouillon
- 2 spsk olivenolie
- 1 tsk timian, frisk eller tørret
- 1 stor sød appelsin Jo sødere, desto bedre
- 1 håndfuld pinjekerner
- ristet surdejs eller Ciabattabrød
Fremgangsmåde
- Det hakkede løg og hvidløg steges i olivenolien ved næsthøjeste varme
- Alt ingredienser, udover bouillon, hældes op i gryden og det simmer-koger under låg i 10 minutter
- Tilsæt bouillon og simmerkog i yderligere 5 minutter
- Tag gryden af varmen og blend suppen med en stavblender, til konsistensen er cremet
- Tilsæt saften fra appelsinen og rør i suppen
Noter
- Server med ristede pinjekerner og ristet rustikt surdejsflute, eller Ciabattabrød. Velbekomme!

