Når de kolde vintermåneder sætter ind, og man har brug for noget, der bare varmer helt ind i sjælen, er Chana Masala den perfekte ret. Denne klassiske indiske kikærtegryde kombinerer cremet sauce, møre kikærter og pikante krydderier som Garam Masala, spidskommen, ingefær og chili, til en sund og duftende symfoni af smag og hygge.
Serveret med dampende basmatiris eller friskbagt naanbrød bliver retten til den ultimative vintermad: nærende, mættende og fuld af farve, selv på de mørkeste dage.
Chana Masala er 100 % plantebaseret, rig på protein og nem at lave – den slags ret, man hungrer efter, når man trænger til lidt krydret varme i hverdagen.
Chana Masala – indisk kikærtegryde
Print opskrift Pin opskrift Del på FacebookIngredienser
- 2 spsk olie eller ghee
- 1 stk. stort løg, finthakket
- 3 fed hvidløg, presset
- 1 spsk friskrevet ingefær
- 1 tsk spidskommen
- 1 tsk koriander
- 1 tsk garam masala
- 1/2 tsk gurkemeje
- 1/2 tsk chiliflager (kan udelades, eller justeres)
- 1 dåse hakkede tomater
- 2 dåser kogte kikærter, drænet og skyllet
- 1 dl kokosmælk (eller vand)
- salt og citronsaft efter smag
- frisk koriander til pynt
Fremgangsmåde
- Varm olie i en gryde, og svits løg gyldne.
- Tilsæt hvidløg, ingefær og alle krydderierne – men først rist dem kort, til de dufter intenst.
- Hæld tomaterne i, og lad det simre 5–10 minutter, så saucen bliver fyldig.
- Tilsæt kikærter og vand (eller kokosmælk), og lad retten simre yderligere 15–20 minutter.
- Smag til med salt og citronsaft.
Noter
Server med basmatiris, naan brød og evt. en klat yoghurt på toppen. Velbekomme!


